top of page

Jaunaties gamtos šnabždesiai: sausis

Štai ir atpuškuoja pirmoji šiais metais mėnulio jaunatis, į parankę įsikibusi Naujiesiems Metams pagal kinų kalendorių. Simboliška, dvigubai ypatinga pradžių pradžia... Kokių gi vėjų pilnos pirmosios šių metų mėnulio jaunaties rieškučios?


Centrinė ateinančio viso mėnulio ciklo tema – tai leidimas Visatai / Kūrėjui / Dievui / Universaliajai energijai būti pagrindiniu vedliu.

Ką iš tiesų tai reiškia?

Visų pirma, svarbu priimti faktą, kad asmeninėmis žmogaus patirtimis apipintas protas sugeba matyti tik dalį visuminio vaizdo, suvokti ir priimti subjektyviąją realybės pusę, subjektyviąją tiesą. Neretai jam išties sunku pamatyti savo bei kitų žmonių gyvenimus iš šono, pažvelgti į situacijas tarsi iš paukščio skrydžio, perprasti giliąją įvairių situacijų, aplinkybių prasmę ir suvokti tas nuostabias visus ir visa tarpusavyje siejančias jungtis. Suvokti, kad net ir nekalta mintis, emocija, žodis, veiksmas, gali turėti didžiulį poveikį kitiems... Realybė yra tokia įvairialypė, daugialypė ir kompleksiška, kad žmogaus protui ne visuomet pavykta išspręsti tam tikrų gyvenimo iššūkių visiems palankiausiu būdu, nes jis į realybę žvelgia iš „savo varpinės“. Nepaisant to, pripažinęs savo vienpusiškumą, žmogus gali praplėsti savo regėjimo lauką draugijon pasikviesdamas Visatos akis ir visaapimančią išmintį. Žmogus gali leistis į nuotykį su Visata sakydamas:


„Žinai, Visata, aš pripažįstu, kad galbūt ir neturiu visos man reikiamos informacijos, pilno realybės vaizdo, kad galėčiau priimti man svarbius sprendimus, užtat žinau, kad gali man padėti. Kviečiu Tave į bendras kūrybos dirbtuves, parodyki man gyvenimo meno. Veski ten, kur man bus gera būti. Parodyki, kaip iki ten nusigauti...“


Visų antra, svarbu išlikti dėmesingu. Gamtos dvasios dar sykį primena, kad žmogus, jam paprašius, išsyk sulaukia Visatos vedimo, patarimų, paskatinimų, tačiau ne visuomet tai pastebi. O taip nutinka dėl to, kad tiesiog pamiršta prašęsis pagalbos, nepastebi subtilių ženklų kalbos, nemoka jos atkoduoti. Panašu, kad šį mėnesį nestigs pačių įvairiausių sutapimų, pasikartojančių skaičių, nuolat matomų reklamų, ar vis skambančios tos pačios melodijos.

Atsimerk, įsižiūrėk, įsiklausyk.

Visų trečia, pasitikėti vedimu ir sekti gaunamais ženklais. Juk būna taip, kad gavęs ženklą suabejoji jo tikrumu, tiesa? Būna dienų, kai idant priėmęs siunčiamą ženklą, sau pasakai:

- Tikriausiai prisigalvoju...

- Neprisigalvoji, išsyk atsako gamtos dvasios.


Suteikdamas leidimą Visatai kurti realybę drauge su Tavimi, atsiveri aibei nuostabių galimybių. Tad

atpažinki, priimki jos siunčiamos signalus ir neatidėliodamas veiki, vos tik pajausi jos subtilų kvietimą judėti nežinoma linkme.

Centrinė šio mėnulio ciklo tema persikels ir į kitas gyvenimo sritis. Ypač tas, kuriose pastebėsi daug dinamiškos energijos. Galbūt tai bus darbo aplinka, pareikalausianti daug energijos ir gebėjimo prisitaikyti prie neapibrėžtų aplinkybių, sunkiai nusakomos ateities. O gal pastebėsi, kad komplikuojasi asmeninio gyvenimo realijos (meilės reikalai, santykiai, sveikata) ir tarps visiškai neaišku, ką daryti toliau. Visai nesvarbu, kokie tai iššūkiai, kur kas svarbesnės bus reakcijos į juos. Gamtos dvasios kviečia atsiduoti į Visatos rankas ir leisti jai visu tuo pasirūpinti.

Tavo pareiga šį mėnesį – aiškiai žinoti, ko iš tikrųjų nori, ir pasistengti išlikti dabartyje.

Jei mintys nuolat grįš prie abejonių, baimių dėl ateities, sąmoningai grąžinki save į čia ir dabar, pasidžiauk tuo, kas Tave supa, ką turi. O po to dar kartą mintimis užtvirtinki savo troškimą, iškomunikuoki savo intenciją. Tokiu būdu padėsi Visatai padėti Tau.


Be to, anot gamtos dvasių, padėsi sau ir giliau paniręs, pažinęs save, savo jausmus. Atrodo, kad ateinantis mėnuo nestokos galimybių pačiupinėti savo jausmus, pasigilinti į tikrąsias jų iškilimo paviršiun šaknis. Nevertėtų stebėtis, jei šio laikotarpio metu norėsis įlįsti į savo olą, tarsi pasislėpti, kad pagaliau pavyktų pailsėti nuo pasaulio šurmulio. Galite pajausti nenuvaldomą norą būti namuose, praleisti daugiau laiko su artimaisiais. Širdis prašyte prašysis šilumos, komforto, jaukumo, artumo, saugumo. Intuityviai ieškosite būdų ir išeičių, padėsiančių jaustis gerai „savo kailyje“. Matyt teks iš tiesų pasvarstyti, pamąstyti, ką reiškia žodis „namai“ ne tik kalbant apie fizinę aplinką, o ir apie sielą apgyvendinančius namus, t. y. kūną. Kokie jausmai aplanko pagalvojus apie savo kūną? Ar pastaruoju metu skyrei jam pakankamai dėmesio? Ar į jį įsiklausei? Įsijautęs ir išjautęs savo kūną, galiausiai paklauski savęs:

Ką galiu padaryti savo gerovės vardan, kad fiziniame kūne jausčiausi „kaip namuose“?

Taigi susitaikęs su savo kūnu ir priėmęs jį be sąlygų, pasijausi tvirtai stovįs ant savo kojų, pasiruošęs susidoroti su priešakyje stovinčiomis kliūtimis. Įsiklausęs į Visatos patarimus, išlaviruosi net pačias sudėtingiausias situacijas, sukaupsi išminties. Pasiryžęs žengti žingsnius į sunkiai nusakomą ateitį nepaisant baimių ir / ar kitų žmonių atkalbinėjimo, parodysi įkvepiantį pavyzdį kitiems. Tad būki pokyčiu, kurį nori matyti pasaulyje.


Palaimingos mėnulio jaunaties!

168 peržiūros
bottom of page