top of page

Angelų prognozė savaitei: lapkričio 23 – 30 d.

Paskutinė lapkričio savaitė, užbaigdama kalendorinį rudenį, atneš kiek žvarbokų vėjų. Veriančius kūną gūsius suvoksime per aplinkos energijų sunkumą, emocijų bangavimą, nerimstančias ir besiblaškančias mintis. Tai kaip gi su visu tuo susitvarkyti išlaikant pusiausvyrą ir neprarandant ryšio su savimi?


Anot angelų, ateinančiomis dienomis aplinkoje dominuos tirštas emocinis fonas.

Kaskart sustojęs ir apsidairęs pastebėsi, kad tave supantys žmonės (šeimos nariai, bičiuliai, kolegos) pasidarė žymiai jautresni, imlesni neapgalvotiems žodžiams, lengviau ir greičiau susierzina, supyksta. Gali būti, kad jų jautrumas įsisiūbuos tiek, kad išvirs į nevaldomus pykčio protrūkius, raudą. Atsidūręs tokioje situacijoje, kad ir kaip sunku, nepasiduok veikiamas šių emocijų pliūpsnių. Vietoj to, ženk žingsnį atgal, atsitrauk, leisk kitiems žmonėms išjausti viską, ką jie pasirenka patirti. O tu rinkis stabilumą, ramybę, tvirtumą. Būki ramstis tiems, kuriems šiuo metu labai reikia tavo tvirto paties. Savo harmoningą būtį užsitikrinsi geriausiai, jeigu skirsi laiko sau: atsipūsti, atgauti jėgas, nusiraminti, sugrįžti į ramybę ir harmoniją. Tad meditacija ir kitos susitelkimo, susikaupimo, atsipalaidavimo praktikos bus itin reikalingos šiuo įtemptu ir nelengvu metu. Užsimerk, atsipalaiduok, prisimink tau malonius dalykus, išjausk pozityvias emocijas ir po kelių momentų sunki emocinė atmosfera prašviesės.


Kita šios savaitės aktualija – tai gebėjimas susitvarkyti su besiblaškančiomis mintimis.

Atrodo, kad ateinančiomis dienomis nestigs nei reikalų, nei rūpesčių. Norėsis padalinti save į tūkstantį dalių, kad jos, pasiskirstę erdvėje, laike ir skirtinguose vaidmenyse, nudirbtų visus svarbius darbus, išspręstų iškilusias problemas, atlieptų į visų poreikius, norus ir lūkesčius. Kad ir kaip norėtųsi vienu ypu kalnus nuversti, visgi bus labai svarbu neišdalinti savęs iki „nukritimo“. Jeigu nori harmoningos būties, visgi kur kas svarbiau bus aiškiai įsivardinti pagrindinius gyvenimo prioritetus ir savo energiją bei mintis nukreipti būtent į juos. Kai norėsis nustumti savo poreikius į antrą vietą, nes neva yra svarbesnių reikalų, paklausk savęs:


„Ar man svarbiau bet kokia kaina atlikti tam tikrą darbą nei džiaugtis gera sveikata?“. „Ko aš noriu labiau: pasidžiaugti šeimos narių dėmesiu ar pasiekti užsibrėžtą tikslą“.


Tokie tiesmuki, paprasti klausimai padės sugrąžinti kunkuliuojantį protą į sąmoningą būtį ir pasirinkti tuos gyvenimo prioritetus, kurie šiuo metu yra patys svarbiausi. Ši susitelkimo strategija padės susidoroti ir su sunkia emocine atmosfera. Nukreipus savo protą į konstruktyvius dalykus, nebeliks laiko galvoti apie kvailus dalykus ir dėl jų sielotis.


Dar viena strategija, kuri padės susidoroti su šios savaitės sunkumais, - tai meilė.

Meilė yra ta tyra, iki dausų pakylėjant jėga, kurios akivaizdoje ištirpta iliuzijos, sunkios emocijos, pasimetimas, vienišumas... Jos akivaizdoje ištirpsta noras pykti ir sielotis, konfliktuoti, įrodinėti savo tiesą. Jos įkvėptas, žmogus puikai žino, kaip elgtis ir kaip reaguoti į aplinkoje rusenančius pykčio protrūkius. Toks žmogus savęs dažnai klausia:


„O kaip šioje situacijoje pasielgtų meilė?“, „ką, esant šioms aplinkybėms, matytų meilė?“, „jei mano lūpomis kalbėtų meilė, ką ji šiuo metu pasakytų?“.


Nustebtum sužinojęs, kiek daug meilė mato, suvokia ir gali padaryti. Tad įsileisk jos vidun tiek, kiek gali. Tegu ji juda tavo kūnu, išplinta po visas jo kerteles ir atveria širdį... Atsivėrusi širdis sugebės išsilaisvinti nuo savisaugos šarvų, įsidrąsins leistis į naujas patirtis, sąjungas, santykius ir priimti daugiau meilės iš aplinkos. Tokiu būdu sugeneruosi ir pasauliui paskleisi dar daugiau meilės. Juk tai taip nuostabu, tiesa?


Taigi, apibendrinant šios savaitės tendencijas ir galimas reakcijas yra jas, norisi dar kartą pasakyti, kad meilė yra pats geriausias sunkių emocijų, besiblaškančio proto antidotas. Tegu būtent meilė, padeda susidoroti su pykčiu ir išsigryninti tai, kas iš tiesų gyvenime yra svarbiausia.


Harmoningos savaitės!


156 peržiūros
bottom of page